Scroll Top
Verbeter de betrouwbaarheid en prestaties van applicaties met application performance monitoring (APM) van Elastic
VERBETEr BETROUWBAARHEID EN PRESTATIES VAN APPLICATIES MET APPLICATION PERFORMANCE MONITORING (APM) VAN ELASTIC

Observability is fundamenteel voor het begrijpen en verbeteren van de prestaties en gezondheid van systemen en applicaties. Deze specifieke benadering integreert het uitgebreide verzamelen en onderzoeken van gegevens via logs, metrics en traces, en biedt een compleet inzicht in de mechanica van IT-omgevingen.

Een cruciaal onderdeel van Observability is APM, ook bekend als Application Performance Monitoring. APM richt zich specifiek op de prestaties en betrouwbaarheid van applicaties, en biedt gerichte inzichten in de impact op de gebruikerservaring zoals vertragingen en fouten. Deze monitoringaanpak stelt teams in staat om problemen snel te identificeren en aan te pakken, en zorgt ervoor dat de applicatieprestaties optimaal zijn binnen de bredere context van systeemgezondheid.

waarom Application Performance Monitoring (APM) belangrijk is 

Optimale applicatieprestaties zijn essentieel voor het functioneren van bedrijven. Application Performance Monitoring (APM) speelt een cruciale rol in het bereiken van dit doel door waardevolle inzichten te bieden in het gedrag en de prestaties van applicaties. Laten we verkennen hoe APM bedrijven ten goede komt:

Verbeterde gebruikerservaring: APM zorgt voor een soepele en responsieve gebruikerservaring, cruciaal voor klanttevredenheid en -behoud door het monitoren van applicatieprestaties in realtime.

Verbeterde operationele efficiëntie: APM-tools maken snellere identificatie en oplossing van prestatieproblemen mogelijk, wat downtime en operationele kosten vermindert.

Geoptimaliseerde root cause analyse: APM biedt gedetailleerde inzichten in applicatiegedrag, waardoor het gemakkelijker wordt om root cause analyses uit te voeren en toekomstige problemen te voorkomen.

Verminderde MTTR: Met APM kunnen bedrijven de gemiddelde tijd tot oplossing van applicatieproblemen aanzienlijk verkorten, wat de impact op bedrijfsoperaties minimaliseert.

Ondersteuning van DevOps-praktijken: APM integreert in continue integratie- en continue implementatiepijplijnen (CI/CD). Het bevordert efficiëntere ontwikkel- en implementatiepraktijken.

Geoptimaliseerde resourceallocatie: Door het identificeren van onderpresterende resources of knelpunten, maakt APM een betere toewijzing van IT-resources mogelijk, wat de algehele systeemprestaties verhoogt.

HOE APPLICATION PERFORMANCE MONITORING (APM) WERKT IN ELASTIC

APM werkt door het monitoren, verzamelen en analyseren van gegevens van applicaties om hun prestaties te volgen en problemen te identificeren die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden. Het gebruikt tools om gedetailleerde informatie te verzamelen over hoe applicaties zich gedragen en interacteren met de onderliggende infrastructuur. Deze gegevens worden geanalyseerd om afwijkingen, prestatieknelpunten of fouten op te sporen, waardoor IT-teams snel root cause analyses kunnen uitvoeren en problemen snel kunnen oplossen.

APM biedt zichtbaarheid in de bedrijfsvoering van de applicatie, van de eindgebruikerservaring tot aan de backend-processen, en zorgt ervoor dat applicaties voldoen aan prestatienormen en gebruikersverwachtingen.

Elastic APM, onderdeel van de Elastic Stack, breidt deze functionaliteit uit door naadloze integratie met logging en metrics, en biedt een verenigd zicht op de gezondheid van systemen en applicaties. Het kan verschillende alternatieven gebruiken om prestatiegegevens, fouten en transactiegegevens gerelateerd aan uw applicaties te verzamelen. Deze gegevens worden vervolgens gevisualiseerd in Kibana, waardoor diepgaande analyse en monitoring mogelijk zijn, en teams snel problemen kunnen aanpakken en de applicatieprestaties kunnen verbeteren.

EEN SPECIFIEKER OVERZICHT VAN HET PROCES OMVAT HET VOLGENDE:

Instrumentatie: Elastic APM ondersteunt verschillende methoden voor het instrumenteren van uw applicaties om gegevens te verzamelen, wat flexibiliteit garandeert om aan verschillende omgevingen en vereisten te voldoen. Terwijl de integratie van de Elastic APM-agent rechtstreeks in uw codebase een veelgebruikte aanpak is, zijn er alternatieve methoden beschikbaar. Elastic ondersteunt specifiek het gebruik van OpenTelemetry, een set van API’s, bibliotheken, agenten en instrumentatie die u in staat stellen om telemetriegegevens (metrics, logs en traces) te verzamelen en te verzenden naar monitoringtools zoals Elastic APM. Deze aanpak maakt het gebruik van OpenTelemetry-agenten en SDK’s mogelijk, wat bijzonder nuttig kan zijn in omgevingen waar de Elastic APM-agent niet de voorkeurskeuze is. Verder kan de OpenTelemetry Collector, geconfigureerd als een OTLP (OpenTelemetry Protocol) endpoint, worden gebruikt om telemetriegegevens van uw applicaties te aggregeren en door te sturen naar Elastic APM zonder directe instrumentatie met een APM-agent.

Gegevensverzameling: Door de alternatieven geboden door OpenTelemetry-integratie, kan gegevensverzameling zich uitstrekken voorbij de traditionele agent-gebaseerde aanpak. Bij gebruik van OpenTelemetry-agenten of de OpenTelemetry Collector (OTLP Collector), kunnen uw applicaties nog steeds uitgebreide prestatiegegevens, traces en fouten vastleggen. Dit omvat informatie over transactieduur, databasequeries, externe serviceoproepen en meer, vergelijkbaar met wat wordt verzameld via de Elastic APM-agent. De OTLP Collector biedt met name een veelzijdige en schaalbare methode om telemetriegegevens van verschillende bronnen te verzamelen en door te sturen naar Elastic APM. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat, ongeacht de specifieke instrumentatiestrategie—zij het directe agentintegratie of het gebruik van OpenTelemetry-componenten—u efficiënt de noodzakelijke gegevens kunt verzamelen om de prestaties van uw applicatie effectief te monitoren en te analyseren.

Gegevenstransmissie: De verzamelde gegevens worden veilig overgedragen naar de Elastic Stack, waar deze worden opgeslagen in Elasticsearch, een gedistribueerde zoek- en analyse-engine.

Gegevensanalyse: In Elasticsearch worden de APM-gegevens geïndexeerd en geanalyseerd met behulp van ingebouwde APM-specifieke indices en mappings. Dit maakt snel en efficiënt opvragen en visualisatie van de verzamelde gegevens mogelijk.

Visualisatie in Kibana: De geanalyseerde APM-gegevens worden gevisualiseerd in Kibana, het data-visualisatieplatform van Elastic. Kibana biedt verschillende vooraf gebouwde dashboards en visualisaties die specifiek zijn aangepast voor APM-gegevens. Deze visualisaties bieden inzichten in applicatieprestaties, foutpercentages, transactielatentie en andere belangrijke metrics.

Monitoring en Alerting: Elastic APM ondersteunt ook monitoring- en alertmogelijkheden. Teams kunnen aangepaste alerts instellen op basis van vooraf gedefinieerde drempels of afwijkingen die zijn gedetecteerd in de APM-gegevens. Dit maakt proactieve monitoring en snelle respons op prestatieproblemen mogelijk.

Integratie met Logging en Metrics: Een van de belangrijke sterke punten van Elastic APM is de integratie met de bredere Elastic Stack. Deze integratie maakt het mogelijk om APM-gegevens te correleren met logs en metrics die zijn verzameld van dezelfde infrastructuur. Door APM-gegevens te combineren met log- en metricgegevens, verkrijgen teams diepere inzichten in de root causes van prestatieproblemen en kunnen ze effectiever troubleshooten.

Over het algmeen biedt Elastic APM een uitgebreide oplossing voor het monitoren en optimaliseren van applicatieprestaties. Door applicaties te instrumenteren, gedetailleerde prestatiegegevens te verzamelen, deze te analyseren in Elasticsearch en te visualiseren in Kibana, kunnen teams waardevolle inzichten verkrijgen in het gedrag van hun applicaties en ervoor zorgen dat ze aan prestatieverwachtingen voldoen.


 

Ontdek hoe onze expertise in het implementeren en optimaliseren van APM-oplossingen, inclusief Elastic APM, uw bedrijf kan transformeren. Zorg ervoor dat uw applicaties uitzonderlijke gebruikerservaringen bieden en operationele efficiëntie bevorderen. Neem contact met ons op om een consultatie in te plannen en zet de eerste stap naar het maximaliseren van het potentieel van uw IT-infrastructuur.

 

    Vul je gegevens in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
    [_url]