Scroll Top

Waarom
Elastic observability

Monitoring oplossingen bestaan al erg lang, maar de evolutie in het IT landschap van organisaties brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Zaken als continuous integration en continuous deployment (CI/CD), microservices, containers, orchestration, cloud, serverless, .. maken het efficiënt monitoren van je logs, metrics en traces complexer dan ooit tevoren. 

Elastic Observability bundelt al deze data in 1 oplossing en koppelt ze met AI en machine learning. Door het samenbrengen van gegevens uit zowel applicaties als infrastructuur of evengoed uit business en operationele data creëer je de juiste inzichten om te anticiperen. Zo kan je sneller problemen kan oplossen of vermijden en je ‘mean time to resolve’ (MTTR) verminderen.

  Voordelen van
  elastic observability

  INTEGRATIES

  Elastic biedt ontelbare out of the box integraties met bronsystemen- en applicaties, of het nu gaat om cloud, on-premise of hybride omgevingen.

  Data ingestion is vaak complex, maar wordt met de turn-key connectors van Elastic heel wat eenvoudiger. 

  PAY-AS-YOU-USE

  Elastic heeft zeer goed begrepen dat een rechtdoorzee prijsmodel geapprecieerd wordt door klanten.

  Geen gedoe met ingest– en agentgebaseerde prijsmodellen die ertoe leiden dat organisaties niet alle data naar hun monitoring systeem sturen.

  Je betaalt simpelweg voor de resources die je gebruikt om je Elastic platform te draaien, voor eender welke use case. Bovendien is er heel wat functionaliteit aan boord, zoals index lifecycle management, om het gebruik van deze resources te optimaliseren. 

  ELIMINEER SILO’S

  Monitor je logs, infrastructuur metrics en stack traces in één oogopslag met standaard dashboardtemplates. Met APMApplication Performance Monitoring – krijg je bovendien een out of the box dashboard dat al deze gegevens correleert voor een grondige analyse om sneller afwijkingen te identificeren.

  Zoom daarnaast in op de interacties die eindgebruikers hebben met je webapplicaties en krijg inzicht in wat werkt en wat niet.

  MACHINE LEARNING

  Met verregaande digitalisering is een modern ITlandschap net zoals de business 24 op 7 operationeel. Maintenance of keep-it-running activiteiten slorpen nog steeds grote delen van de IT-budgetten op.

  Organisaties zijn massaal overgeschakeld op agile en devOps om applicaties sneller en kwalitatiever te ontwikkelen. Er is dus geen tijd te verliezen als het aankomt op root cause analyse en het opsporen van problemen.

  Intelligente alerting capabilities en machine learning gebaseerde anomaly detection helpen Ops teams om het kaf van het koren te scheiden. Aan de hand van rijke analyse- en visualisatiemogelijkheden kunnen problemen sneller opgelost worden en kosten worden bespaard.

  FUTURE-PROOF

  Naarmate organisaties hun workloads vaker in cloud omgevingen onderbrengen ontstaan hybride en multi-cloud omgevingen. Elastic brengt data uit deze gedistribueerde omgevingen naadloos samen.

  Een flexibel deployment model biedt je de keuze, on-premise, private of publieke cloud met de beschikbaarheid van Elastic Cloud op zowel Amazon Web Services, Google Cloud als Microsoft Azure. Je Elastic platform schalen kan simpelweg door de gewenste nodes aan je cluster architectuur toe te voegen.

  AI assistent

  Elastic AI Assistent is een generative AI gebouwd op de Elasticsearch Relevance Engine™ (ESRE).
  De AI Assistant helpt Site Reliability Engineers (SREs) om problemen te identificeren en op te lossen. Manueel door bergen data zoeken wordt hierbij overbodig.

  Voor wie elastic observability

  Logging, monitoring en observability oplossingen zijn strategische bouwblokken voor een moderne digitale organisatie met hybride en multi-cloud omgevingen.
  Het combineren van logs, metrics, stack traces en event data is in dergelijke omgevingen essentieel om systemen, applicaties en business events te monitoren met als doel inzichten uit deze data te halen en daaraan acties te koppelen.
  Elastic is erkend als visionair in het 2022 Gartner Magic Quadrant voor APM en Observability.

  Performantie en betrouwbaarheid van systemen en applicaties zijn ontzettend belangrijk. We zien bij onze klanten dat er heel wat operationele en efficiëntiewinsten te boeken vallen.

  Het analyseren van end-user, infrastructuur- en applicatiemonitoringdata binnen één en dezelfde oplossing maakt komaf met blinde vlekken en leidt tot het reduceren van MTTD en MTTR.  

  Machine learning en integratie met incident management workflows automatiseren service management operaties. Elastic heeft domeinspecifieke en schaalbare modellen en jobs aan boord, voor zowel supervised als unsupervised machine learning. 

  Data is alomtegenwoordig en wordt op allerhande manieren gebruikt opdat organisaties een competitief voordeel kunnen behalen. Naast operationele use cases zien we dat onze klanten zich ook tot Elastic wenden voor data platform use cases.

  De Elastic Stack biedt de mogelijkheid om eender welke data, zelfs je unieke datasets, op te laden. Zo wordt Elastic onder meer gebruikt om klantenervaringen te verbeteren, fraude te detecteren en customer journeys te voorspellen. 

  Je hebt ons gevonden, nu je data nog!
  Neem vrijblijvend contact met ons op en we bekijken met jou, de mogelijkheden, pijnpunten en opportuniteiten. Wij gaan steeds voor een win-win!