Scroll Top
connected city

Observability in de telecom

De uitdagingen in de telecom

De telecom sector heeft een zeer breed portfolio aan infrastructuur, platformen, applicaties en  connected devices, in de ruimste zin van het woord. Gaande van on-premise servers, naar cloud(s), tot zelfs IoT devices.

Door de komst van 5G gaat dit nog exponentieel uitbreiden en zijn telecom bedrijven nog meer dan ooit verantwoordelijk om de wereld met elkaar te verbinden.

Door een onderbreking van de communicatie kunnen bedrijven enorme bedragen mislopen en mogelijk wordt hun provider verantwoordelijk gesteld. Om maar niet te spreken over de reputatieschade die dit bij de provider oplevert bij zowel particulieren als bedrijven. Een permanente en performante service is cruciaal!

Dus hoe hou je alles draaiende?

 

Elastic observability

Met de juiste observability oplossing zoals deze van Elastic kom je al een heel stuk en kan je al je devices monitoren en de vergaarde data omzetten naar inzichten. Is er ergens een storing, heeft een bepaalde regio een plots piekverbruik, of ziet de Ai een nakend issue dat aangepakt moet worden? Dat wordt allemaal binnen een observability tool gerapporteerd.

Een uitgekiende implementatie van de juiste observability tool is dus een lifesaver voor bedrijven die een always-on service moeten leveren aan hun klanten. De customer experience en retentie zullen sterk stijgen doordat issues verholpen worden voor ze zich opdringen.

Daarnaast kan het Elastic observability platform ook nieuwe opportuniteiten of markten spotten door de genereerde data inzichtelijk te maken naar bijvoorbeeld marketing teams.

 

Opportuniteiten met 5g

We zijn met 5G aan een nieuw tijdperk gekomen. Nieuwe technieken en technologie zullen 5G integratie krijgen voor particuliere tot industrie toepassingen.

Dit zorgt voor enorme opportuniteiten binnen de telecom om hun business en inkomstenbronnen te verbreden, maar anderzijds houdt dit ook enorme uitdagingen in, doordat de hoeveelheid connected devices enorm zal toenemen en dat er een continue uptime van de klant gewenst wordt.

Hou de vinger aan de pols voor 5g devices met observability en reageer zelfs voor een issue zich voordoet.

 

Waarom Elastic observability? 

  1. Schaalbaarheid: Voor de grote hoeveelheid gegevens die in real-time moeten worden verwerkt en geanalyseerd. Elastic observability maakt het mogelijk om snel resources op- of af te schalen en veranderingen in de workload aan te kunnen, zoals plotselinge pieken in het verkeer.
  2. Snellere responstijd: Met Elastic observability kan je snel problemen in je netwerken en diensten identificeren en oplossen. Dit kan je helpen om downtime te verminderen en zo de kwaliteit van je diensten te verbeteren.
  3. Betere gegevensanalyse: Elastic observability maakt het mogelijk om in real-time grote hoeveelheden gegevens te verzamelen en te analyseren, waardoor je als telecombedrijf diepere inzichten kan krijgen in je netwerken en diensten.
    Dit kan helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen, of om kansen voor verbetering te identificeren en beter inzicht te krijgen in de behoeften en gedragspatronen van je klanten.
  4. Flexibiliteit: Elastic observability-tools bieden een hoge mate van flexibiliteit, waardoor je je monitoring- en analyse-tools kan aanpassen aan je specifieke behoeften en doelstellingen.

Kort samengevat, Elastic observability biedt je aanzienlijke voordelen door je netwerken en diensten beter te monitoren, analyseren en optimaliseren voor een betere service naar je klanten toe.

 

Elk Factory heeft de juiste expertise

Loop je ook tegen deze uitdagingen aan? Zoek je een betrouwbare partner om deze oplossing te implementeren? Zoek niet verder en neem contact met ons op voor een oplossing om maat! Elk Factory is Elastic Elite Partner en heeft alle expertise in huis.