Scroll Top
RUM Elastic
Hoe Real User Monitoring (RUM) uw website of applicatie kan verbeteren met Elastic

Real User Monitoring (RUM) van Elastic is een techniek die wordt gebruikt om gegevens te verzamelen over hoe echte gebruikers in real-time interageren met een website of applicatie. Het omvat het volgen van gebruikersinteracties, zoals paginaweergaven, klikken en laadtijden, rechtstreeks vanuit de webbrowsers van de gebruikers. Deze gegevens bieden inzicht in de daadwerkelijke gebruikerservaring, inclusief prestatieproblemen, fouten en gebruikersgedrag. 

Voordelen van Real User Monitoring (RUM) voor bedrijven

Verbeterde gebruikerservaring: RUM biedt real-time zichtbaarheid in hoe gebruikers uw website of applicatie ervaren, waardoor bedrijven snel prestatieproblemen kunnen identificeren en aanpakken om een soepele en responsieve gebruikerservaring te garanderen. 

Datagestuurde besluitvorming: Door RUM-gegevens te analyseren, kunnen bedrijven geïnformeerde beslissingen nemen over optimalisaties van websites of applicaties, verbeteringen prioriteren op basis van daadwerkelijk gebruikersgedrag en de impact van wijzigingen over tijd meten. 

Verbeterde klanttevredenheid: Het monitoren en optimaliseren van de gebruikerservaring kan leiden tot verhoogde klanttevredenheid, loyaliteit en retentie, wat uiteindelijk de groei en het succes van het bedrijf bevordert. 

Hoe RUM werkt in Elastic

Elastic’s Real User Monitoring (RUM) oplossing stelt bedrijven in staat om real-time gegevens over gebruikersinteracties met hun webapplicaties te verzamelen, analyseren en visualiseren. Dit omvat het integreren van een lichte JavaScript-agent in webpagina’s of applicaties om prestatiegegevens en gebruikersinteracties rechtstreeks uit de browsers van gebruikers te vangen. Deze gegevens worden vervolgens verzonden naar Elasticsearch voor opslag en analyse, waar ze kunnen worden gevisualiseerd en onderzocht in Kibana-dashboards. 

Real User monitoring Elastic

Gebruikscases voor Real User Monitoring 

1. Prestatiemonitoring 

Identificeer prestatieknelpunten: RUM stelt bedrijven in staat specifieke gebieden van hun website of applicatie te pinpointen die prestatieproblemen ondervinden, zoals trage paginaladingen of hoge serverresponstijden. Door prestatiegegevens te analyseren die verzameld zijn uit echte gebruikersinteracties, kunnen bedrijven de onderliggende oorzaken van deze knelpunten diagnosticeren en proactieve maatregelen nemen om ze aan te pakken. 

Diagnose van trage paginaladingen: Met RUM kunnen bedrijven paginaladingstijden over verschillende apparaten, browsers en geografische locaties volgen. Dit gedetailleerde inzicht stelt hen in staat pagina’s met de traagste laadtijden te identificeren en optimalisatie-inspanningen te prioriteren om de algehele prestaties van de website te verbeteren. 

Detecteer fouten die de gebruikerservaring beïnvloeden: RUM biedt real-time monitoring van fouten die optreden binnen webpagina’s of applicaties, zoals JavaScript-fouten, HTTP-fouten of serverzijde fouten. Door deze fouten snel te detecteren en te analyseren, kunnen bedrijven hun impact op de gebruikerservaring minimaliseren en potentieel omzetverlies voorkomen. 

2. Functieadoptie 

Traceer gebruikersbetrokkenheid: RUM stelt bedrijven in staat te volgen hoe gebruikers omgaan met specifieke functies of pagina’s binnen hun website of applicatie. Door gebruikersinteracties te monitoren, zoals klikken, scrollen of formulierinzendingen, kunnen bedrijven inzichten verkrijgen in de adoptiesnelheid van functies en gebruikspatronen. Deze gegevens helpen bedrijven te identificeren welke functies het populairst zijn onder gebruikers en welke mogelijk verdere optimalisatie of promotie vereisen. 

Begrijp adoptiepercentages van functies: Door RUM-gegevens te analyseren, kunnen bedrijven de adoptiepercentages van nieuwe functies of updates die uitgerold zijn naar hun website of applicatie meten. Dit stelt hen in staat de effectiviteit van hun functielanceringen te beoordelen en datagestuurde beslissingen te nemen over toekomstige ontwikkelinspanningen.

3. Conversieoptimalisatie

Analyseer gebruikersreizen: RUM stelt bedrijven in staat gebruikersreizen door hun website of applicatie te volgen, vanaf de eerste interactie tot aan de conversie. Door gebruikersgedrag te analyseren, zoals paginaweergaven, klikken en sessieduur, kunnen bedrijven frictiepunten in de conversietrechter identificeren en de gebruikerservaring dienovereenkomstig optimaliseren. 

Identificeer frictiepunten: RUM helpt bedrijven om gebieden in hun website of applicatie te identificeren waar gebruikers afhaken of obstakels tegenkomen in het conversieproces. Of het nu gaat om een complexe afrekenprocedure, onduidelijke calls-to-action of technische problemen, RUM stelt bedrijven in staat deze frictiepunten nauwkeurig te lokaliseren en gerichte optimalisaties door te voeren om de conversieratio’s te verbeteren. 

Verbeter conversieratio’s: Door continu RUM-gegevens te monitoren en te analyseren, kunnen bedrijven hun conversietrechters iteratief optimaliseren om de conversieratio’s te verhogen. Of het nu gaat om A/B-testen, usability-verbeteringen of prestatieoptimalisaties, RUM biedt waardevolle inzichten die bedrijven in staat stellen de effectiviteit van hun digitale ervaringen te maximaliseren en de omzetgroei te stimuleren. 

Voorbeeld van RUM in actie 

Stel, je bent een retailbedrijf met een e-commerce website. Met de RUM-oplossing van Elastic, integreer je de RUM JavaScript-agent in de pagina’s van je website. Deze agent verzamelt gegevens over gebruikersinteracties, zoals paginaweergaven, klikken en laadtijden, rechtstreeks uit de browsers van gebruikers. Op het Kibana-dashboard kun je deze gegevens visualiseren om inzichten te verkrijgen in hoe gebruikers door je website navigeren, welke pagina’s het populairst zijn en waar gebruikers prestatieproblemen ervaren. Je merkt dat het afrekenproces een hoge uitvalratio heeft vanwege trage paginalaadtijden. 

Met dit inzicht geef je prioriteit aan het optimaliseren van het afrekenproces om de prestaties te verbeteren en frictie voor gebruikers te verminderen. Na het implementeren van optimalisaties monitor je de impact op gebruikersgedrag en conversieratio’s via RUM-gegevens. Na verloop van tijd zie je een aanzienlijke verbetering in de voltooiingsratio’s van het afrekenen en de algehele gebruikerstevredenheid, wat leidt tot een toename van de omzet en klantloyaliteit. 

Real User Monitoring Dashboard

Conclusie

Real User Monitoring (RUM) met Elastic biedt bedrijven onschatbare inzichten in gebruikersinteracties, prestatiegegevens en conversieratio’s, waarmee zij gebruikerservaringen kunnen verbeteren en bedrijfsgroei kunnen stimuleren. Neem vandaag nog contact op met Elk Factory om de RUM-oplossing van Elastic te implementeren en uw digitale aanwezigheid te optimaliseren. 

 

 

    Vul je gegevens in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
    [_url]