Scroll Top
European Council

Elasticsearch integratie bij
Europese instellingen

De digitalisering van de Europese Unie en de Europese instellingen staat bovenaan de agenda.
Door de enorme hoeveelheden content die dagelijks gecreëerd en geraadpleegd wordt, moet deze digitalisering een enorme vooruitgang op efficiëntie boeken en daarboven transparantie aan de onderdanen van de Europese Unie.
In die context zocht een Europese instelling om hun zoekervaring te standaardiseren met bewezen performante, betrouwbare en schaalbare zoek technologie om relevante informatie te leveren aan de gebruikers van hun website en portaal.
Als bewezen ‘enterprise search’ expert heeft deze instelling gekozen om Elk Factory in te schakelen als hun technologiepartner om een oplossing te bieden op basis van Elasticsearch.

 

Websearch voor het openbare
register en persberichten

Als Europese instelling zijn transparantie en toegankelijkheid de sleutelingrediënten om het vertrouwen van de burgers te winnen en te behouden.
De website biedt daarom burgers en interne medewerkers toegang tot een uitgebreid netwerk aan verschillende informatiebronnen.

Onze verantwoordelijkheid was om een zoekoplossing te creëren om het openbare register en de persberichten doorzoekbaar te maken.
Het openbare register bevat alle officiële documenten, van wetgeving, verdragen en publicaties tot vergaderagenda’s. In het gedeelte met persberichten kunnen bezoekers alle officiële communicatie van de Europese instelling terugvinden. Het archief bestaat niet alleen uit geschreven inhoud, maar bevat ook video’s, foto’s en infographics.

We hebben daarom een oplossing op basis van Elasticsearch gebouwd, bestaande uit een index API die geïntegreerd is via een connector met hun contentmanagementsysteem Umbraco. Daarnaast hebben we ook een zoek-API toegevoegd om de zoekopdrachten van gebruikers uit te voeren. Deze krachtige zoekfunctie is onder andere uitgerust met automatisch aanvullen, spellingcorrectie en gefacetteerd – op basis van filters – zoeken.

 

Geavanceerde zoekfunctionaliteiten in
het businessportaal

Om de interne medewerkers te ondersteunen en besluitvorming te verbeteren, vroeg de Europese instelling om de zoekoplossing uit te breiden naar hun interne zakelijke platform.
Naast een snelle en effectieve zoekervaring was het ook belangrijk dat dit alles plaatsvond in een beveiligde omgeving. Daarom hebben we een speciaal Elasticsearch-cluster opgezet, gebaseerd op de bestaande website-architectuur.

Voor het zakelijke platform zijn extra zoekmogelijkheden toegevoegd om de gebruikerservaring te verbeteren.

  • Gefacetteerd zoeken: Om de relevantie te vergroten, kunnen gebruikers eenvoudig hun zoekresultaten filteren en sorteren door verschillende filtercriteria te selecteren.
  • Elasticsearch doorzoekt niet alleen de inhoud, maar doorzoekt ook metadata.
  • Elk zoekresultaat bevat een tekstfragment waarin de zoekterm visueel wordt gemarkeerd, zodat gebruikers in één oogopslag de relevantie kunnen beoordelen.
  • Vergelijkbare documenten met dezelfde identificatie worden samengevoegd in één zoekresultaat, zoals bijvoorbeeld een document in meerdere talen.
  • De lijst met zoekresultaten bevat enkel documenten volgens de toegekende toegangsrechten om een effectieve zoekopdracht te garanderen zonder de beveiliging in gevaar te brengen.

De keuze voor Elastic was gebaseerd op zijn hoge mate van schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging.
De oplossing die we hebben geïmplementeerd is toekomstbestendig en kan eenvoudig worden uitgebreid naar meerdere toepassingen.

 

Elk Factory – Elastic ELITE Partner

Elk Factory is de Elastic partner om het Elasticsearch platform te implementeren. We gaan telkens voor een win-win! We bekijken samen hoe dit platform jouw bedrijf efficiënter kan maken, zodat jij je voordeel haalt en wij er een tevreden klant bij hebben!

Maak kennis met ons, of contacteer ons vrijblijvend


    Heb je vragen of wens je een oplossing op maat? Neem contact met ons op!
    [_url]