Scroll Top

Beats van
Elastic

Beats is een krachtige en flexibele toolset voor het verzamelen en verwerken van gegevens uit een groot aantal verschillende bronnen.

Beats is een familie van open-source datashippers voor het verzenden van verschillende soorten gegevens naar een Elasticsearch-cluster of naar Logstash voor verdere verwerking.

Het zijn lichtgewicht gegevensagenten die op servers draaien om gegevens te verzamelen, te ontleden en te verzenden naar gecentraliseerde systemen zoals Elasticsearch. Enkele populaire Beats zijn Filebeat voor logs, Metricbeat voor statistieken en Packetbeat voor netwerkgegevens.

Beats zijn ontworpen om lichtgewicht en efficiënt te zijn, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het verzamelen en verzenden van grote hoeveelheden gegevens naar centrale platforms zoals Elasticsearch of Logstash.

De Beats hebben een kleine voetafdruk, waardoor ze geen invloed hebben op de prestaties van de systemen waarop ze draaien. Ze hebben ook een modulair ontwerp, zodat gebruikers de specifieke functies kunnen selecteren die ze nodig hebben. Daarnaast zijn ze zeer configureerbaar en kunnen ze worden aangepast aan de behoeften van een breed scala aan gebruiksscenario’s.

Elke Beat heeft een specifiek doel, zoals het verzamelen van logboeken, statistieken of netwerkgegevens. Ze hebben ook verschillende mogelijkheden, zoals verschillende soorten logboeken ontleden of verschillende soorten monitoring uitvoeren. Door gegevens uit verschillende bronnen naar een centraal platform te sturen, maakt Beats het gemakkelijker om de gegevens in realtime te doorzoeken, analyseren en visualiseren, waardoor organisaties inzicht krijgen in hun systemen om hun activiteiten kunnen verbeteren.