Scroll Top
Synthetic Monitoring with Elastic
Beheers monitoring en detecteer prestatieproblemen met Elastic Synthetic Monitoring 

Elastic Observability is een uitgebreide oplossing die organisaties voorziet van de benodigde middelen om de prestaties van hun digitale ervaringen te monitoren en te verbeteren, van applicaties tot hun onderliggende infrastructuur. Synthetic monitoring van Elastic draagt bij aan Observability door proactieve inzichten te bieden in applicatieprestaties en gebruikerservaring. Het genereert synthetisch verkeer om gebruikersinteracties te simuleren, waardoor organisaties prestatieproblemen kunnen detecteren voordat ze echte gebruikers beïnvloeden. Door synthetic monitoring te integreren met observability-tools, krijgen organisaties een uitgebreid beeld van systeemgedrag en -prestaties, waardoor ze digitale ervaringen kunnen optimaliseren en bedrijfscontinuïteit kunnen garanderen.

Voordelen van synthetic monitoring:

Synthetic monitoring van Elastic biedt vele voordelen voor bedrijven die uitzonderlijke digitale ervaringen willen bieden:

 • Vroege detectie: Identificeer en adresseer prestatieknelpunten en fouten voordat ze echte gebruikers beïnvloeden, waardoor downtime en omzetverlies worden geminimaliseerd.
 • Functionaliteitsvalidatie: Zorg voor de functionaliteit en uptime van kritieke applicaties, en bied gebruikers betrouwbare en consistente ervaringen.
 • Bedrijfscontinuïteit: Monitor kritieke transacties en workflows om bedrijfsoperaties en continuïteit te behouden, zelfs tijdens piekperioden.
 • Prestatiebenchmarking: Vergelijk prestatie-indicatoren met industriestandaarden en concurrenten om de concurrentiekracht te meten en continue verbetering te stimuleren.
Hoe synthetic monitoring werkt in Elastic 

Het implementeren van synthetic monitoring binnen Elastic is een gestroomlijnd proces dat organisaties in staat stelt om:

 • Synthetische checks te configureren: Definieer en configureer synthetische checks om gebruikersreizen en interacties te simuleren, afgestemd op specifieke applicatiefuncties.
 • Alertdrempels te definiëren: Stel alertdrempels en notificatiecriteria vast om prestatie-anomalieën snel te identificeren en aan te pakken, waardoor proactieve oplossing wordt gewaarborgd.
 • Gegevensbronnen te integreren: Integreer naadloos gegevens met andere observability-tools binnen Elastic, waardoor uitgebreide analyse en bruikbare inzichten mogelijk zijn.
Gebruikscases en voorbeelden synthetic monitoring

Praktijkvoorbeelden tonen de veelzijdigheid en effectiviteit van synthetic monitoring binnen Elastic Observability:

 • E-commerceprestaties: Monitor de beschikbaarheid en prestaties van e-commercewebsites tijdens piekinkoopseizoenen om gebruikerstevredenheid te behouden en verkopen te stimuleren.
 • Validatie van kritieke applicaties: Valideer de functionaliteit van kritieke bedrijfsapplicaties, zoals bank- of gezondheidssystemen, om ononderbroken dienstverlening te garanderen.
 • Prestaties in cloud-native omgevingen: Identificeer proactief en los prestatieproblemen op in cloud-native omgevingen en microservicesarchitecturen, optimaliseer resourcegebruik en verbeter de schaalbaarheid.

Synthetic monitoring, als onderdeel van Elastic Observability, helpt organisaties om proactief digitale ervaringen te monitoren en te optimaliseren. Als u synthetic monitoring gebruikt, kunt u optimale applicatieprestaties en gebruikerstevredenheid garanderen.

Klaar om uw observability-mogelijkheden te verhogen met synthetic monitoring? Ontdek de mogelijkheden van Elastic Observability en synthetic monitoringoplossingen. Neem contact op met ons team voor gepersonaliseerde begeleiding en ondersteuning. 

 

  Vul je gegevens in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
  [_url]