Scroll Top
vlaio subsidies

Subsidie voor de KMO tot liefst 45% om te investeren in cybersecurity

Jaarlijks bedraagt de schade door Cybercriminelen tussen de 3,7 en 4,5 miljard euro en het risico is niet min, tussen de 50% & 71% van Belgische bedrijven zijn reeds slachtoffer geweest van Cybercriminelen. De Vlaamse overheid geeft daarom financiële steun aan kleine en middelgrote ondernemingen om zich met cybersecurity te kunnen wapenen tegen aanvallen zoals afpersing of ransomware, spionage, cyber fraude en zoveel meer. Dit geeft de onderneming een stevige boost aan return on investment.

 

Verschillende Cybersecurity verbetertrajecten

Wil je de cyberveiligheid van je onderneming op een duurzame manier verbeteren of krijg je graag meer vat op de kwetsbaarheden van je bedrijf? Heb je nog geen strategie om de cyberveiligheid van je onderneming te verhogen? Dan is een cybersecurity verbetertraject iets voor jou! Wij zijn een onderdeel van Cronos en daarom een door VLAIO geselecteerde dienstverlener. We ondersteunen KMO’s en maatwerkbedrijven bij het duurzaam versterken van hun cyberveiligheid. Op basis van een grondige analyse werken we, pragmatisch een implementatietraject op maat uit waarbij wordt ingezet op noodzakelijke maatregelen om de cybersecurity maturiteit van jouw kmo te verhogen.

Tijdens een intakegesprek bepalen we of je bedrijf in aanmerking komt voor de dienstverlening die aangeboden wordt via het raamcontract. Indien dit het geval is zullen we in overeenstemming met de noden van je bedrijf een offerte maken in functie van de vooropgestelde dienstverlening. In deze fase worden naast de kostprijs en de betalingsmodaliteiten volgende zaken verduidelijkt:

 1. welke de verschillende stappen van het traject zijn (deliverables)
 2. wat het beoogde resultaat is
 3. welke tools en methodieken zullen ingezet worden
 4. welke de voorziene tijdsinzet is
 5. wat er van jouw onderneming zelf verwacht wordt tijdens het traject

Na jouw goedkeuring van deze offerte en VLAIO kunnen we van start gaan met het cybersecurity traject.

Komt je onderneming niet in aanmerking voor deze dienstverlening? Geen nood, We helpen je graag naar meer geschikte advies- en begeleidingsinitiatieven.

Voor wie?

 • Lightpakket: Voor kmo’s en maatwerkbedrijven die hun eerste stappen zetten op vlak van cyberveiligheid en/of kmo’s met een minder complexe IT/OT-omgeving.
 • Standaardpakket: Voor kmo’s en maatwerkbedrijven met een business kritische hoeveelheid aan IT-architectuur, software of verbonden IoT-systemen.

Waarvoor?

Om advies en begeleiding in te kopen waarmee je de cyberveiligheid van jouw bedrijf versterkt. We werken samen met jou aan een grondige (technische) analyse, de opmaak van een actieplan en het oplossen van de prioritaire veiligheidsproblemen.

Welke financiële steun kan je krijgen?

De omvang van de begeleidingstrajecten wordt bepaald in functie van de geïdentificeerde noden van de onderneming. Na een intakegesprek zullen we een offerte opstellen. Een traject heeft een totale kostprijs tussen de € 15.000 en € 30.000 (exclusief btw).

“Kmo’s zien cybersecurity vaak als een kost. Maar ze kunnen het ook als een investering bekijken. Bovendien subsidieert de overheid verbeteringen op vlak van cybersecurity.”

Prijzen basispakket

 • Lightversie: tussen € 15.000 en € 20.000 (exclusief btw) voor de lightversie van het basispakket
 • Volledig basispakket: tussen de € 25.000 en € 30.000 (exclusief btw) voor het volledig basispakket.

VLAIO steun

VLAIO neemt maximaal 45% van de kostprijs (inclusief btw) voor zijn rekening en betaalt dit aandeel rechtstreeks uit aan ons uit. Het resterende bedrag dient door jouw bedrijf betaalt te worden.

Elk Factory

Elk Factory is partner van Bow Tie Security en onderdeel van de Cronos groep, waardoor we je steeds de juist oplossing kunnen aanbieden. Contacteer ons nu, en ontdek de voordelen.

 

 

  Vul je gegevens in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
  [_url]